nedjelja, 12. ožujka 2017.

STARINSKO JELO KOJE MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU

Sastojci
  • 2 dl vode
  • 2 dl mlijeka
  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika
  • masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema
1.
Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmiješati
2.
Kad ponovo prokuva smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude “uhvati” kao da je malo prigorila, gotova je.
3.
Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar