
Radi se, naime, o krompiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.
Potrebni sastojci:
- 6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- Morska so, svježe mljeveni biber
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.
Pogledajte video kako da isječete krompir:
Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta.
Izvor: Magazin.ba.
Nema komentara:
Objavi komentar