nedjelja, 5. ožujka 2017.

Spriječite hranom proljetnu alergiju


Hrana može, između ostalog, ublažiti simptome alergija na prirodan način, pa evo što trebate jesti:

Brokula, kupus i cvjetača – pripadaju porodici krstašica koje pomažu u odčepljivanju sinusa, a obiluju i vitaminom C koji se smatra čuvarom dobroga zdravlja. Kako se u samo 100 grama brokule nalazi čak 90 miligrama vitamina C, vjerujemo da ne treba dalje objašnjavati.
Bundeva – hrana bogata vitaminom A u trenu vas rješava alergijskih problema, a bundeva je iznimno fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Vrlo slične karakteristike imaju i mrkve.
Celer – bogat je vitaminom C, a uz to je odličan saveznik u borbi protiv alergija, snižava krvni tlak i smanjuje kronične bolove.
Češnjak i luk –  češnjak i crveni luk bogati su izvori bioflavonida kvercetina, koji djeluje kao prirodni antihistaminik, odnosno lijek za alergije.
Zeleno lisnato povrće – jedite sve, jer blitva, kelj, poriluk, špinat i zelena salata obiluju fitonutrijentima, a posebice karotenoidima koji jačaju imunitet. Ne jedite samo namirnice, nego iskoristite i vodu u kojoj su se kuhali kao temeljac u pripremi druge hrane, te tako dodatno ojačajte svoj organizam pred sezonskim prehladama i alergijama.


Nema komentara:

Objavi komentar