Sastojci
- 1 kg mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 čehna bijelog luka
- 100 gr prezle
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 velika jaja
SOS
- 100 ml paradajz sosa za tjesteninu
- 50 ml kečapa
Način pripreme
1.Zagrijte rernu na 180 stepeni.
2.Pomiješajte sos za roštilj i kečap pa stavite tabasko sos.
3.Sitno izrežite luk i mrkvu i stavite u posudu sa bijelim lukom pa pomiješajte sa mesom.
4.Dodajte jaja, prezlu so i biber i dobro promiješajte.
5.Rukama oblikujte u rolat i stavite u namašćenu tepsiju.
6.Pokrijte folijom i pecite 1 sat i 15 minuta.
7.Prelijte polovinom sosa i pecite još malo otkriveno.
8.Izrežite i prelijte ostatkom sosa.
2.Pomiješajte sos za roštilj i kečap pa stavite tabasko sos.
3.Sitno izrežite luk i mrkvu i stavite u posudu sa bijelim lukom pa pomiješajte sa mesom.
4.Dodajte jaja, prezlu so i biber i dobro promiješajte.
5.Rukama oblikujte u rolat i stavite u namašćenu tepsiju.
6.Pokrijte folijom i pecite 1 sat i 15 minuta.
7.Prelijte polovinom sosa i pecite još malo otkriveno.
8.Izrežite i prelijte ostatkom sosa.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar