četvrtak, 16. ožujka 2017.

Mesni rolat



Sastojci

  • 1 kg mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1 čehna bijelog luka
  • 100 gr prezle
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 velika jaja

SOS
  • 100 ml paradajz sosa za tjesteninu
  • 50 ml kečapa

Način pripreme

1.Zagrijte rernu na 180 stepeni.
2.Pomiješajte sos za roštilj i kečap pa stavite tabasko sos.
3.Sitno izrežite luk i mrkvu i stavite u posudu sa bijelim lukom pa pomiješajte sa mesom.
4.Dodajte jaja, prezlu so i biber i dobro promiješajte.
5.Rukama oblikujte u rolat i stavite u namašćenu tepsiju.
6.Pokrijte folijom i pecite 1 sat i 15 minuta.
7.Prelijte polovinom sosa i pecite još malo otkriveno.
8.Izrežite i prelijte ostatkom sosa.
Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar