četvrtak, 16. ožujka 2017.

Čokoladni souffle



Sastojci:

  • 125 gr maslaca
  • 3 jaja
  • 1 vanilija šećer
  • 10 dkg šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 8 dkg brašna
  • 15 dkg čokolade za velikim postotkom kakaa


Priprema:

Na pari otopiti maslac i čokoladu. U posebnoj posudi pomiješati jaja, šećer i vanilija šećer, te kada smjesa poprimi blijedo-žutu boju dodati otopljenu čokoladu, kakao i brašno. Sve zajedno dobro izmiješati. U kalupe za muffine staviti papirnate košarice, uliti smjesu (skoro do vrha) i staviti peći na 200 ºC na 10 minuta. Potom čokoladni souffle izvadite iz pećnice, pričekajte minutu do dvije i poslužite uz sladoled od vanilije i šlag te po želji naribajte malo korice od naranče.

Nema komentara:

Objavi komentar