Sastojci za domaći Munchmallow se nalaze u tekstu ispod.
Za biskvit:
6 žumanaca
10 ravnih kašika šećera
6 punih kašika brašna
3 kašike kakaa
1 vanilin šećer
Pola praška za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml uljaZa fil:
10 ravnih kašika šećera
6 punih kašika brašna
3 kašike kakaa
1 vanilin šećer
Pola praška za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml uljaZa fil:
20 kašika šećera
6 bjelanaca
1 vanilin šećer
4 kašike hladne vode
Za glazuru:
6 bjelanaca
1 vanilin šećer
4 kašike hladne vode
Za glazuru:
150 g čokolade
5 kašika ulja
5 kašika vode
5 kašika ulja
5 kašika vode
Priprema…
Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i mikserom sve lijepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umiješajte ga. Brašno i kakao dodajte u smjesu sa jajima, pa umiješajte ali ne mikserom.
Smjesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite bjelanca dok se ne dobije čvrsta smjesa. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.
U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da pjeni i kada počne da se zgušnjava gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u bjelnaca sve vrijeme muteći.
Smjesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120 C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte kolač i odmah ga isijecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne, piše “Novonovo“.
Nema komentara:
Objavi komentar