Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Težina pripreme: Jednostavno
Meso
400 g Puretina
1 kom Jaje
1 žlica Sezam
Krumpir
1 kg Krumpir
1 prema želji Sečuanski papar
100 g Kukuruzno brašno
400 g Puretina
1 kom Jaje
1 žlica Sezam
Krumpir
1 kg Krumpir
1 prema želji Sečuanski papar
100 g Kukuruzno brašno
Umak
200 g Kiselo vrhnje 12%
0.50 kom Luk
0.50 kom Korica limuna
0.50 kom Rog paprika
1 žlica Brašno
Vlasac
1 dl Voda
Sol i papar
200 g Kiselo vrhnje 12%
0.50 kom Luk
0.50 kom Korica limuna
0.50 kom Rog paprika
1 žlica Brašno
Vlasac
1 dl Voda
Sol i papar
Priprema
Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.
File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
Nema komentara:
Objavi komentar